Podijeli članak

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici, donijela je odluku o nabavci novih automobila u vrijednosti od 380.000 KM. Riječ je o Odluci o davanju suglasnosti za nabavku službenih putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva za unutarnje poslove, a kojom se odobrava nabavka šest službenih putničkih automobila, piše Radiosarajevo.ba.  

Na osnovu te odluke bit će nabavljena vozila: Putničko kombi vozilo, s devet sjedišta, maloprodajne cijene do 90.000 KM, uključujući i dodatnu opremu - 1 vozilo; Srednja klasa koja obuhvaća putničke automobile maloprodajne cijene do 60.000 km, uključujući i dodatnu opremu - 4 vozila; Specijalno teretno motorno vozilo za prijevoz eksplozivnih materija ADR kategorije maloprodajne cijene do 50.000 KM, uključujući i dodatnu opremu - 1 vozilo. 

Sredstva za nabavku ovih vozila osigurana su iz sredstava Uprave policije, pod stavkom "Nabavka opreme", odnosno iz cjelokupnog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, stoji u objavi u Službenom listu.