Podijeli članak

Kao jednu od aktivnosti Mostarskog ljeta, Mostar će i ove godine biti domaćin "Viva škola filma", koja će tijekom tri dana trajanja mladima omogućiti da se upoznaju s filmskim zanatom kroz praktičan rad od pisanja scenarija, preko snimanja do montiranja filma.

"Viva škola filma – od ideje do realizacije" je filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13-25 godina, na kojoj mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji.

Teme za film sudionici biraju sami, a one proizlaze iz životnih situacija i problema koji ih okružuju, samoopažanja i mašte.

Predavači na "Viva škola filma" bit će Ratko Orozović (filmski i televizijski režiser), Goran Gonzo Lukić (filmski i tv producent), Alen Crnogorčević (filmski snimatelj) i Goran Vrhunc (scenarista). Gost radionice “Viva škola filma” u Mostaru je iranski redatelj Sayad Mosavi.

Više informacija o školi filma može se pronaći na internetskim stranicama VIDEO gdje se zainteresirani mogu i prijaviti za sudjelovanje.