Podijeli članak

U Visokom je danas, nakon jučerašnjeg ubojstva Armina Islamovića (27) u mjestu Lisovo, gdje ga je nožem ubo punac Fikret Rožajac (45), bilo pojačano prisustvo policijskih patrola.

Policijske patrole

Na skoro svakom kutu mogla se vidjeti policijska patrola, a brojni mještani još su u šoku zbog ubojstva 27-godišnjeg mladića.

Posebno su Visočani u nevjerici, jer je punac ubio zeta, kojeg, inače, u ovom mjestu svi znaju.

"Uvijek je bio problematičan. Već je jednom ubio čovjeka. Bolje vam je ne idite gore, u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas. Čuvajte sebe, problematični su", upozoravali su mještani Visokog novinare Dnevnog avaza.

Podsjetimo, ubojstvu je prethodila svađa, a svemu je kumovao alkohol. Rožajac, koji je bio pijan, nakon kraće svađe sa zetom, uzeo je nož i usmrtio ga.

Povodom ovog slučaja oglasili su se i iz Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), kazavši da je dežurni tužitelj na mjestu događaja obavio očevid. 

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužiteljstva ZDŽ, obavit će se obdukcija tijela stradalog i ostale istražne radnje.

Prijedlog pritvora

"Osumnjičeni će u tijeku dana biti predan u nadležnost Tužiteljstva te će biti ispitan, nakon čega će se tužitelj opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu", kaže Poljac.