Podijeli članak

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u Sarajevu, upriličena je 'svečanost polaganja zakletve treće generacije kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Više od pedeset kadeta treće generacije Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je nakon 7 mjeseci školovanja, u skladu s Nastavnim planom i programom, uspješno završila osnovnu policijsku obuku u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Obranivši završni rad i polaganjem zakletve stekli su uvjete za čin "policajac“, te će svoja stečena znanja primjenjivati u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

Tijekom današnje svečanosti prisutnima su se obratili ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Ministar Radončić je ovom prilikom čestitao kadetima na svečano položenoj zakletvi, što znači i službeno stupanje na dužnost kao policijskih službenika. Istaknuo je da taj čin predstavlja i zavjet na profesionalno i predano obavljanje poslova i zadataka.

Također je podsjetio na važnost nepristranog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovirajući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Prisutnima se obratio i Vilić koji je kadetima poželio dobrodošlicu u Direkciju i poručio im da je siguran u njihovu osposobljenost i spremnost da stupanjem u policijsku službu adekvatno odgovore zadacima časnog i napornog posla policajca, čiji je moto predanost i posvećenost.

"Na putu od mladog policajaca do onog iskusnog, pa čak i nakon toga, primarno je da kontinuirano radite na unaprjeđenju vaših znanja i vještina. Kao policajci često se moramo hvatati u koštac sa teškim problemima uključujući i one izvan naše zone komfora. Moramo biti sposobni donositi ispravne odluke čak i one koje nisu najlakše", rekao je Vilić, prenosi Klix.ba