Podijeli članak

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije jutros su u šest sati izvršili akciju pretresa osoba i objekata koje koriste migranti u Bihaću, saznaje Klix.ba.

Radi se o objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma umiroljenika i drugih lokacija za koje postoje operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata. 

"Cilj pretresa je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koja se koriste za izvršenje prekršaja. Ove aktivnosti su rezultat posljednjih događanja na području USŽ i uznemirenosti javnosti te u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije na području USŽ", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ.

Kako saznajemo, u akciji je sudjelovalo preko 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Ministarstva unutarnjih poslova USŽ, a provodila se na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću. Pretresi su rađeni samo u Bihaću, no ne i u Velikoj Kladuši, zbog određenih zakonskih procedura. 

Prema informacijama iz MUP-a, akcija je u međuvremenu završila, no za sada nema informacija o rezultatima pretresa.

Podsjećamo, jučer je u Velikoj Kladuši smrtno stradao dvadesetčetverogodišnji Marokanac nakon što je izboden nožem u fizičkom obračunu više migranata u ulici Đure Pucara Starog. Nakon istrage, dvije osobe su lišene slobode i na teret im se stavlja krivično djelo ubojstvo.