Podijeli članak

Hrabro, s vjerom, riječima utjehe za svoje najmilije. I osmijehom. Tako je i ovog puta Vicka Ivanković-Mijatović, najpoznatija međugorska vidjelica koju opisuju kao ženu krhka izgleda, blaga lica, kojoj mnoštvo hodočasnika dolazi samo kako bi je dodirnulo, otišla na još jednu tešku operaciju kralježnice u Zagreb, piše Večernji list BiH.

Složeni zahvat trajao je gotovo šest sati i uspješno je završio, objavio je Medjugorje-info.com.

Uvijek vedra i s osmijehom Najstarija vidjelica kojoj se, prema njezinu i svjedočanstvu još petero vidjelaca, Gospa ukazala 25. lipnja 1981. već godinama je bolesna. No, iznimno hrabra, svoje je zdravstvene probleme uvijek nosila i nosi s puno vedrine i osmijehom. Još u proljeće 1982. Vicka je bila bolesna i tada je najmlađi vidjelac, mali Jakov, plakao kad ju je vidio. Gospa mu je tada rekla: “Križ je potreban zbog grijeha svijeta!”, navodi Medjugorje-info.com.


Povremeno bi joj se stanje poboljšalo pa bi nastavljala svoja svjedočanstva i molitve za potrebite, ali posljednjih mjeseci potpuno se povukla iz javnosti zbog problema s kralježnicom i velikih bolova koje je trpjela u leđima - navodi Medjugorje-info.com. Vicka je u Zagreb otputovala još prošlog tjedna na zakazanu složenu operaciju kralježnice, no, navodi se, zbog njezina lošeg općeg stanja liječnici su je više puta odgađali. Kako je Vickina težina svega 40-ak kg, to je predstavljalo ugrozu za daljnji tijek oporavka. No, operacija je ipak zakazana za ponedjeljak, 13. srpnja, na spomendan Blažene Djevice Marije Bistričke, što se smatra jako znakovitim. Naime, upravo je, prema Vickinu svjedočenju, Gospa njoj povjerila svoj životopis. Molitvena nakana koju joj je Gospa povjerila jest molitva za bolesne.


“Ovog puta Vicka treba naše molitve”, “Draga Majko i dragi Bože, pomozite Vicki da što prije ozdravi i čuvajte je”, “Vjerujem, draga Vicka, da su uz tebe Isus i naša Majka Marija, da si u sigurnim rukama, da će biti dobro za tebe. Posebno želim blagoslov tebi i svima koji su sudjelovali u medicinskom zahvatu”, samo su neke od poruka na društvenim mrežama upućenih vidjelici Vicki iz cijelog svijeta nakon teške operacije. Molitvena nakana za bolesne Vicku, koja i danas ima svakodnevna ukazanja, opisuje se kao osobu neumornu u promicanju Gospinih poruka, koja osvaja energijom, jednostavnošću, vedrinom i otvorenošću. Takva je već desetljećima. Vicka s hodočasnicima moli i razgovara, tješi ih. Kako mnogi vjeruju, upravo su se preko Vicke događala čudesna ozdravljenja. - Ja ne liječim. Samo mi je dana milost da ljude mogu preporučiti Gospi - govorila bi Vicka. Kako navodi Medjugorje-info.com, nakon punih 5 sati i 40 minuta operacije Vicka se probudila i liječnik koji ju je operirao kazao je da je vrlo zadovoljan ishodom. Vicku ovih dana prate nebrojene molitve.

Njezini prijatelji svakodnevno u 5 sati ujutro odlaze moliti na Brdo ukazanja, a molilo se i na Križevcu. U molitvenoj nakani za vidioce za Vicku se molilo s posebnom nakanom na dan njezine operacije, a jučer za vidjelicu Mariju Pavlović–Lunetti koja se, piše Medjugorje-info.com, također prošlog tjedna morala vratiti u Italiju zbog zdravstvenih pregleda.