Podijeli članak

Tko će činiti novu vlast u Mostaru? Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BIH objavilo konačno rezultate mostarskih izbora, sada se prelazi u fazu političkih razgovora i koalicija. Kako bi te koalicije mogle izgledati pokušala je doznati ekipa sa RTV HB.


Silvio Bubalo predsjednik GO HRS Mostar kazao je kako će se oni držati onoga što su i govorili u kampanji. ''Svatko tko podrži naš program imat će naš glas. Očekujemo suradnju, složena je situacija, ali da ćemo nekoga deklarativno podržati to nećemo''.


Aner Žuljević iz SDP-a kazao je kako će s partnerima dogovoriti odgovarajuće poteze te kako smatra da imaju respektabilan rezultat da mogu izići s određenim zahtjevima. 


Vlatko Marinović, član predsjedništva GO HDZ Mostar, naglasio je kako svatko tko ima programska načela i tko vidi Mostar kao funkcionalnu jedinicu lokalne samouprave s funkcionalnom Gradskom upravom bit će njihov poželjan partner barem u razgovorima oko te većine.  

Transparentan rad uprave kao i suradnja s građanima u iznalaženju rješenja za ključne probleme bit će prioritet rada u Gradskoj upravi stav je svih sugovornika, a više pogledajte u videu u prilogu: