Podijeli članak

"Glazba nas održava", kazali su Talijani i Španjolci, koji tijekom izolacije sa svojih balkona organiziraju koncerte za svoje susjede. Po uzoru na stanovnike velikih europskih gradova, Nihad Malićbegović i njegov sin Benjamin su odlučili da svoje susjede, svaku noć dok traje policijski sat, počaste mini koncertima iz svog stana ili, ako to vremenski uvjeti dozvoljavaju, s krova zgrade.

"Dame i gospodo, i večeras, samo za vas, za cijelu Dobrinju".

Kad otkuca 20 sati, i počne policijski sat, stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja, u svojim domova, imaju priliku uživati u glazbi, koju za njih puštaju otac i sin, Nihad i Benjamin Malićbegović, piše N1. 

"Mislili smo da će to potrajati dva-tri dana, međutim Benjo i ja smo već počeli da radimo po klubovima zajedno i radimo intenzivno probe u stanu i samim tim kad smo počeli raditi probe u stanu, odlučili smo da otvorimo prozor i da i mi na neki način obilježimo taj policijski sat", priča Nihad Malićbegović.

"Da dajemo počast našim policajcima, doktorima, novinarima itd. Mi bi voljeli u nekim klubovima da se vidimo i sviramo, ali ovo je više kao znak podrške", dodaje mlađi Malićbegović.

Već mjesec dana, koliko traje policijski sat u glavnom bh.gradu, otac i sin svaku noć susjedima donose petnestak minuta zabave uz muziku iz svog doma ili sa krova zgrade, a susjedima to ne smeta, naprotiv.

"Pale i gase svjetla susjedi i naravo uvijek je pljesak na kraju, svi su zadovoljni, ne znam da se baš neko buni, nisam upoznat s tim", kaže Elvis Sitnić, susjed.

"Pa naravno da ne smeta, šta više, mi točno znamo kad je policijski sat, mi njih redovno čekamo na prozorima, i ostali susjedi to rade", navodi Samel Delić. 

Nihad Malićbegović, jedan je od članova popularnih bendova Knock out i Erogene zone, kazao je da koncerti ne traju duže od 15 minuta, ali su tu svaku noć...

"Je li mi preterujemo s tim stvarima zato što je svaku noć, i onda smo odlučili da to kraje jako kratko, 10 do 15 minuta, jako kratko zato što je intenzivno".

A kako bi svojim susjedima olakšali vrijeme u izolaciji, Nihad i njegov sin kazali su kako će nastaviti da puštaju glazbu sve dok traje policijski sat. A stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja čini se da baš uživaju u mini koncertima.

Video pogledajte ovdje