Podijeli članak

Mile Kitić doživio je veliku neugodnost prošlog petka na nastupu u Bazelu, kada je na njega nasrnuo gost kavane u kojoj je nastupio popularni folker.

Javnosti nepoznati muškarac prišao je pjevaču, povukao ga, srušio s pozornice i pao preko njega, nakon čega su reagirali pripadnici osiguranja kako bi spriječili još veći nered. 

Snimka okršaja preplavila je kako portale, tako i društvene mreže, a pjevač u svojoj prvoj izjavi poslije incidenta objasnio je šta se zapravo dogodilo. 

"Pjevam već 48 godina, nikad u životu neugodnost ni najmanju nisam imao, sve do sada. Znate, ja sam iskusan, čim vidim da je netko ovakav ili onakav, da pokušava nešto, ja ne prilazim. Nema gdje nisam pjevao, i za vrijeme rata, a ovako nešto nikad nisam doživio", započinje Mile ispovijest.

"Pjevao sam u petak u Bazelu, došao jedan gost i kaže:"Je l' može ta i ta pjesma?", ja mu kažem: "Sačekaj, buraz, ne mogu prekinuti sad što pjevam". Ja njemu lijepo kažem - samo da završim ovo, ne mogu usred pjesme prekinuti i pjevati drugu pesmu. Nije mi davao nikakve znake da je agresivan. I on mene za rukav i povuče me dole, bilo je tu par stepenica, ja se sapleo i pao. Odmah je skočilo osiguranje i sklonilo ga s mene, istog trenutka su ga izveli. Nije bilo udaraca, ali izašla je ta ružna slika, na snimci to zaista izgleda tako. Povukao me je s pozornice iz revolta, vidio sam ja, s namjerom da mi naudi. Ali vjerujte mi, da sam ja primetio nešto, da psuje, da ima neke namere, da je agresivan, da me gleda, ja bih odmah rekao osiguranju, ali ništa nisam primjetio, samo sam mu najnormalnije rekao da ne mogu istog trenutka da mu otpjevam pjesmu koju je tražio", objašnjava Kitić.

"Bila je tu i njegova žena, počela je kukati, plakati, ma kaos! Evo, meni telefoni non-stop zvone, svi su se potresli, pogotovo i moja Marta koja je vidjela snimku, a nije znala što se kasnije dogodilo, da je sve ok", završava Mile i dodaje da nikakve ozljede nije zadobio, te da nije bilo potrebe da potraži liječničku pomoć, već je uredno nastavio svoj nastup.