Podijeli članak

Talijanski vozač na motoru Ducatija Andrea Dovizioso danas je slavio vjerojatno najveću pobjedu u karijeri. Iako ovaj trijumf nije imao veći značaj od njegova prethodna četiri iz ove sezone, način na koji je pobijedio daje mu za pravo da kaže da je ovo najveća pobjeda njegove karijere.

Dovizioso se trenutno bori za titulu prvaka sa Španjolcem Marcom Marquezom, a baš tako je i izgledala današnja trka. Da je Marquez ostvario pobjedu trka za titulu bi možda bila i gotova, upravo zbog toga je Dovizioso dao sve od sebe i nije se predavao doslovno do posljednje krivine. 

Ova dva vozača su se u posljednjih šest ili sedam krugova izmjenjivali u vodstvu, a Marquez je imao prednost tijekom posljednjeg kruga. Ipak, zahvaljujući greški španjolskog vozača Dovizioso ga je uspio preteći  u posljednjoj krivini i  u jednoj od najboljih Moto GP trka u historiji ostvari pobjedu i ostati u trci za titulu. 

Posljednje kadrove s ove trke jednostavno morate pogledati kako prenosi SportSport.ba, ako ste ljubitelji auto-moto sporta.