Podijeli članak

Portal Faktor.ba od mještanke Ahmića dobio je snimku odlaska Kolinde Grabar-Kitarović i pratnje iz Ahmića, koje je jučer nenajavljeno posjetila te se poklonila žrtvama zločina.

"Nitko od lokalnih stanovnika nije pričao s njom, niti je bio prisutan. Oni su se zadržali desetak minuta. Kolinda je položila cvijeće na spomenik žrtvama Ahmića u blizini džamije, a potom su otišli. Samo je naš efendija bio tu, a koliko znamo, ni on ranije ništa nije znao. Javljeno mu je neposredno pred njen dolazak. Da smo znali da dolazi, sigurno bismo se okupili, možda bismo i progovorili koju riječ s njom", kazala je za Faktor mještanka koja živi u blizini spomen-obilježja. Dodaje kako ih je malo uplašio velik broj policije i automobila, ali su brzo shvatili što se događa. 

Faktor je dobio i snimku odlaska Kolinde iz Ahmića. Na kraju snimke čuje se kako snimateljica komentira: "A obezbeđenja, kao da je Donald Trump."
 

Kolinda Grabar-Kitarović jučer je osim Ahmića posjetila i Križančevo selo. "U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija", komentirala je Kolinda.