Podijeli članak

Napredak tehnologije omogućuje implementaciju raznih funkcija u pametne telefone, ovo je dokaz.

Ponekad se čovjek zaista mora zapitati kako je moguće da u tako malene uređaje "stane" toliko pametnih stvari. Nezavisno od toga koji brand preferirate, činjenica je da današnji pametni telefoni zaista mogu odraditi ono što je sve do nedavno izgledalo potpuno nemoguće ili kao isječak iz prenapuhanog scenarija znanstveno-fantastičnog filma.

Appleova uzdanica među pametnim telefonima, iPhone 6S, ima tako zaslon osjetljiv na dodir, odnosno bolje rečeno pritisak, što na prvi pogled i nije toliko spektakularno, ali zato jest dokaz osjetljivosti i tačnosti samog zaslona.

Funkcija nazvana 3D Touch kod iPhonea 6S omogućuje da pritiskom na zaslon koristite napredne mogućnosti iPhone 6S uređaja.

Mnogi su se, s pravom, pitali koliko je dobro "kalibriran" zaslon koji može prepoznati različite pritiske, nakon ovog videa dvojbe više ne bi trebale stanovati u ovoj priči.

Developeri su uspjeli napraviti aplikaciju za testiranje zaslona na iPhone 6S uređaju, koja zorno pokazuje kako se u isto vrijeme mogu "izvagati" objekti postavljeni na zaslon, odnosno detektirati jačinu pritiska na zaslon. Uostalom, pogledajte sami.