Podijeli članak

Ognjen Vranješ nakon niza skandala neće više nastupati za Anderlecht. To je nedavno odlučio sportski direktor belgijskog kluba Michael Verschueren.

Odluka se odnosi na treniranje i nastupe reprezentativca BiH u A momčadi belgijskog prvoligaša, a do kraja isteka ugovora Vranješ će trenirati s rezervama, odnosno u U-21 momčadi Anderlechta.

Kao službeni razlog za Vranješovu degradaciju sportski direktor kluba naveo je igračevo ponašanje na terenu i izvan njega te istaknuo činjenice da Vranješ na ruci ima istetoviran lik četničkog vojvode i da je podržavao huligansko nasilje dok je igrao u AEK-u iz Atene te recentne događaje oko seks afere s Jelenom Karleušom, pjevačicom i suprugom Duška Tošića, nogometnog reprezentativca Srbije.

Belgijski mediji navode da Anderlecht čak neće ni pokušati zaraditi na Vranješovom transferu, nego im je u cilju što skoriji rastanak. Ako do transfera ne dođe, reprezentativac BiH, koji bi to uskoro mogao i prestati biti, trenirat će s U-21 momčadi dok mu ne istekne ugovor i ne postane slobodan igrač.

Premda još pod ugovorom sa slavnim belgijskim klubom, Vranješ je izvan momčadi pa je višak slobodnog vremena odlučio prekratiti odlaskom u Atenu na derbi između svog bivšeg kluba AEK-a i PAOK-a.

Kad se Vranješ pojavio na tribini među tifosima AEK-a, uslijedila je euforija, a ukazana mu je čast da ispred najvatrenijih navijača i povede navijanje. Bolje upućeni tvrde da je gotovo pa sigurno da će se Vranješ vratiti u Grčku.
 

I prije nego li je u javnost isplivala afera s Jelenom Karleušom, za Ognjena Vranješa lijepila se etiketa problematičnog igrača. Nakon što je ranije istetovirao granice Republike Srpske pa ih prekrio, te nakon što je nedavno navijače BiH koji ga ne podržavaju nazvao bauštelcima, nedavno je sad već bivši nogometaš Anderlechta svoje tijelo "ukrasio" tetovažom četničkog vojvode, piše Index.hr.

Na njegovoj desnoj ruci je lik Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.