Podijeli članak

Jordyn Howe je prije godinu dana u školu donio očuhov pištolj te se kasnije u busu s prijateljima igrao s njim. Pištolj je slučajno opalio te je ubio djevojčicu (13)

Ady Guzman-DeJesus iz Miamija dirnula je mnoge nakon što je u sudnici zagrlila mladića Jordyna Howea (16) koji je ubio njenu kćer Lourdes (13) u pucnjavi u autobusu. Žena je u suzama zagrlila mladića te mu je rekla kako je pravda postignuta.

- Nedostaje mi kćer, no mladiću zaista opraštam - rekla je Ady. Dodala je kako bi njena kćer htjela da mu oprosti, javlja Daily Mail.

Howe je prije godinu dana u školu donio očuhov pištolj te je u autobusu slučajno ubio djevojčicu. S prijateljima se igrao s pištoljem, no pištolj nije opalio. Nakon što je pištolj uperio prema prijateljici i povukao okidač, opalio je. Djevojčicu je pogodio u vrat, a u bolnici su je proglasili mrtvom.
Sutkinja: Ovaj čin je jedinstven

Majka curice sada je rekla kako planira s mladićem održavati predavanja o opasnosti od oružja u školama diljem SAD-a.

- Možemo nešto promijeniti i tako pomoći drugima. Jordyn je bio prijatelj moje kćeri i znam da bi mu željela dobro - zaključila je Ady.

Sutkinja Ellen Sue Venzer ispričala je kako 20 godina svjedoči ljudskim tragedijama, no smatra da je ovaj čin jedinstven.

- Nisam mogla zamisliti da bi majka mogla zagrliti ubojicu svog djeteta - rekla je sutkinja.

Mladić je izbjegao zatvor nakon što se nagodio s majkom djevojčice. Umjesto zatvora, godinu dana će provesti u kampu za maloljetnike, prenosi 24sata.hr