Podijeli članak

Park prirode Hutovo blato neiskorišteni je prirodni biser Bosne i Hercegovine. To je mjesto u čijim vodama možete ploviti i uživati u vodenom polju žutih i bijelih lopoča, a ovaj prirodni rezervat u Hercegovini najveće je močvarno stanište ptica u ovom dijelu Europe. 

Osnovne djelatnosti ovog zaštićenog područja su zaštita, unaprjeđenje i korištenje prostora kroz održivi razvoj prvenstveno kroz turizam i ribolov. 

 

Već dugi niz godina Uprava Parka radi na redefiniranju turističkog imidža Hutova blata kao prirodno očuvanog močvarnog područja uz razvoj edukativno-obrazovnih, sportsko-rekreativnih i turističkih sadržaja, sukladno važećim načelima održivog razvoja zaštićenih područja u europskim i svjetskim standardima.

O trenutnom stanju u Hutovu blatu i planovima u budućnosti u videoprilogu govorili su: Nikola Zovko, ravnatelj Parka prirode Hutovo blato, Dragan Bradvica, voditelj podružnice turističke zajednice HNŽ za Čapljinu i Stolac te Danijela Nogolica, glasnogovornica grada Čapljine. 

Ukoliko posjetite ovaj biser Hercegovine možete uživati u više aktivnosti, a neke od njih su: foto safari, sportski ribolov, sportske pripreme, edukativna-obrazova staza i ugostiteljstvo. 

U Hutovu blatu svi posjetitelji upoznat će mnoge životinjske vrste koje će uz nevjerojatan prirodni ambijent očarati svakog posjetitelja koji će sigurno poželjeti ponovno doći u ovaj mir i zelenilo.

AU:Andrea Jakiša