Podijeli članak

Filip Hrgović je u meksičkom Hermosillu tehničkim nokautom u 43. sekundi treće runde pobijedio domaćeg borca Marija Herediju te je zadržao WBC-ov pojas interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji.

Hrgović, golemi favorit u ovom meču, je tako došao do devete pobjede u profesionalnoj karijeri, a čak ih je osam završio nokautom. Najbolji hrvatski boksač dominirao je prve dvije runde i bilo je jasno da mu Heredia (16-6-1) nije dostojan protivnik. Filip je inicijativu preuzeo od prve runde, a u drugoj je dodatno stisnuo i jednom srušio Meksikanca koji je uzvratio manjom serijom udaraca. Kako je meč odmicao bilo je jasno da je hrvatski boksač puno spremniji i kvalitetniji i da je samo pitanje vremena kad će završiti meč.

Heredia je jedini put ozbiljnije zaprijetio dobrim krošeom početkom treće rune, ali u 43. sekundi te dionice borbe Hrgović je završio meč s nekoliko strašnih udaraca od kojih se Meksikanac doslovno skljokao na pod. Pokušao se pridignuti, ali je sudac prekinuo meč. (Snimka RTL)
 

Tako je Hrgović došao do devete pobjede te u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nema nijedan poraz i na dobrom je putu da jednog dana dobije priliku boksati za titulu najboljeg teškaša svijeta.

Hrgović bi se ove godine mogao boriti još dvaput, a očekuje se da će biti u jednoj od predborbi na revanšu Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji.