Podijeli članak

U prva tri susreta 6. kola Premijer lige BiH slavili su domaćini. Čelik je s 2:0 svladao Zvijedu 09, Krupa s 3:0 Gošk, a Radnik s 3:1 ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Derbi kola igra se sutra u 20 sati na Koševu gdje se sastaju Sarajevo i Zrinjski. 
 

"Nakon utakmice na Pecari pokušavamo ekipu održati u jednom ritmu, da je ne premorimo, s obzirom da je utakmica na Pecari za većinu igrača bila iscrpljujuća. Sutra krećemo na put, i vjerujemo prije svega da možemo trkački ponoviti ono što je bilo u četvrtak. Ako to uradimo na najkvalitetniji način, onda imamo kvalitetu da napravimo u gostima povoljan rezultat. Sigurno da će Sarajevo igrati na pobjedu, ali vjerujem da imamo snage i kvalitete da odgovorimo na najkvalitetniji mogući način. Idemo u Sarajevo na pobjedu, iz takve jedne ofanzivne i otvorene igre smatram da možemo doći do kvalitetne igre i povoljnog rezultata", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković u najavi utakmice i dodao:  

"Neugodan protivnik u neugodnom protivnik. Svaki protivnik bi bio neugodan u ovom trenutku. Posebno kada idete u goste. Naravno da bi nam više odgovaralo da je neka ekipa došla ovdje u Mostaru, i da eventualno s manjom potrošnjom energije pokušamo dobiti utakmicu. Svaka utakmica u gostima bez obzira na protivnika je neugodna, ali Sarajevo izgleda puno bolje i kvalitetnije igra u gostima gdje su bez opterećenja, dok pred svojom publikom znaju podbaciti. To im se dogodilo protiv Goška, daj Bože da im se tako dogodi i u nedjelju. Sigurno da nas to nimalo ne zavara, znamo kvalitetu Sarajeva, tako da nas očekuje teška utakmica". 

Za utakmicu na Koševu neće konkurirati mladi Kristijan Stanić i kapetan Pero Stojkić koji su najviše iscrpljeni nakon susreta protiv Ludogoretsa.