Podijeli članak

Zrinjski je najveći dobitnik 15. kola Premijer lige koje je odigrano proteklog vikenda. Plemići su na svom travnjaku s 3:0 svladali Čelik, a na ruku su im išli i poraz najvećih rivala Sarajeva i Željezničara. 

Momčad Željezničara je poražena na Grbavici od ekipe Zvijezde 09 s kojom će Zrinjski igrati u subotu u Ugljeviku. 

"Vjerujem da su igrači svjesni da samo jednim profesionalnim odnosom i stopostotnim angažmanom možemo i u Ugljeviku očekivati tri boda koja mi želimo osvojiti. Svjesni smo da će teren biti težak, kiša pada i sigurno da će uvjeti za utakmici biti puno teži nego da su vremenski uvjeti povoljniji. Spreman sam povesti 18 igrača koji će izginuti na terenu, odnosno koji će se uspjeti prilagoditi samom terenu, i igru koju ćemo postaviti protiv momčadi kao što je Zvijezda 09", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i osvrnuo se na probleme u igračkom kadru: 

"Neke stvari nisu baš pozitivne kad je igrački kadar u pitanju. Filipović je dobio udarac u list desne noge koji je otekao, i na njega nećemo računati. Veselinović s obzirom na umor koji je osjećao nakon 60 minuta igre protiv Čelika, i uvjeta koje nas očekuju, smatram da neće moći pomoći. Tako da on ostaje u Mostaru, kako bi što kvalitetnije bio spreman za Sarajevo. S Perom Stojkićem situacija nije baš najbolja, ima problema s mišićem, ali on ide na put, jer nemamo u defanzivi veliki izbor igrača. Nemamo Laštre, također ni Barišića, te moramo na tim pozicijama improvizirati. Imamo sreću da nam  se u sredini vraćaju Perišić i Rustemović. Sve u svemu očekuje nas jedna prava ratnička utakmica, gdje ne očekujem da će Zvijezda igrati otvoreno, i tko se bude bolje snašao na teškom terenu taj možemo očekivati povoljan rezultat. Pokušat ćemo igrati ofanzivno i kombinatorno, onako kako bi želimo da Zrinjski igra. Ako nam uvjeti ne dozvole onda ćemo morati mijenjati i sustav igre i opredijelit se za nešto drugo"

S obzirom na izostanak Barišića zbog tri žuta kartona, i Lašte zbog ozljede, najveća dvojba je tko će zaigrati s Jakovljevićem u stoperksom paru. 

"Miketek može odigrati tu poziciju i nekako je najlogičnije da ja kao trener posegnem za takvim rješenjem. Iako smo na treninzima probali Rugaševića na poziciji stopera, i on je to dosta kvalitetno odigrao. Nema tu visinu, ali ima smirenost i nogometnu inteligenciju, pa je u tom taktičkom dijelu veoma dobar. Miketek ima visinu, kvalitetu i skok gdje ćemo sigurno dobiti, Rugašević ima druge kvalitete i pred samu utakmicu ćemo odlučiti tko će igrati na toj poziciji", komentirao je Slišković. 

Zvijezda je u sjajnoj seriji rezultata u Premijer ligi. Novi premijerligaš je upisao tri pobjede u nizu, uz gol razliku 5:0.

"To govori o nepredvidljivosti ekipa u ovom prvenstvu. Dosta ekipa u jednom razdoblju zapadne u krizu, pa se digne i obratno. Ne možemo tvrditi da kada imate krizu da ćete protiv jedne ekipe to iskoristiti i odnijeti bodove. Nameće se pitanje tri pobjede u gostima, kvalitetna igra, lijepo i dobro stoje na terenu, pridržavaju se onoga što trener kaže. Ne treba ulaziti u takva razmišljanja, idemo mi da pokažemo da smo prvaci, da pokušamo igrati što kvalitetnije i usmjerimo utakmicu u našem pravcu. Naravno, treba analizirati i njihove kvalitete i njihov način igre, i prije svega se treba posvetiti samome sebi i odigrati kvalitetno koliko nam to uvjeti na terenu dozvole", poručio je trener Zrinjskog.

Utakmica između Zvijezde 09 i Zrinjskog igra se u subotu u 13.30 sati.