Podijeli članak

Prema principu spojenih posuda, ali i prema načelu održanja energije, Islamska Država je, kako bi rekla Sebija Izetbegović, samo promijenila agregatno stanje. Postignuća u Africi su nezanemariva, i uz gubitak klimave državnosti i teritorija. U Bengaziju se na svakom ćošku vijori zastava islamista, tržnice crnim i bijelim robljem funkcioniraju bolje nego ikad, šerijat vlada svuda osim u mračnim kutovima pojedinih još neosviještenih domova. 

Amerikanci su helikopterima izvukli najvažnije čelnike IS-a, prevezli ih na sigurne lokacije (već viđeno u ratovima na Balkanu) da na miru mogu s njima razvijati nove strategije destabiliziranja zemalja diljem svijeta. Somalija i Pakistan su dobili nove islamističke snage, Egipat i ostatak Afrike, Filipini i Mali odakle uglavnom nema vijesti, kao ni mahom poravnani Jemen, dobili su nove stanare koji će pomoći domaćim snagama u provedbi islamističkih težnji.

Europa je destabilizirana priljevom izbjeglica, klima se poput Jugoslavije 1992. Nijemci su sada u ulozi ujedinitelja i treba im barem 50-60 milijardi eura mjesečno da drže savez na okupu. Mjesečna tiraža novca je dobar stabilizator prilika (ne i trajan), ali znamo da sve poskupljuje. Dodavanje novih novčanica, kao što znamo (viđeno u Jugi), izaziva inflaciju koja utječe i na ostale valute. Osim švicarskog franka za koji nam govore da raste, ali zapravo ostale pare vrijede sve manje. Bingo za Islamsku državu! Kad valuta padne, Nijemci čiste čizme, briju glavurde i provjeravaju opasače. Mađari su to već učinili, da se ne lažemo – iako im glave još nisu obrijane. Još jedan uspjeh. Amerika, uz zaštitu Islamske Države, pere ruke od Europe i njezinih problema, s istim entuzijazmom s kojim su ih i napravili. Engleska spašava tustu i uhranjenu pozadinu, neće više s ostatkom Europe imati išta osim privilegija. A ta ista Amerika? Pa, Amerika se toliko istrošila u ratovima da je Kina već većim dijelom posjeduje... Kina, na sreću, ne zna što bi s Amerikom u financijskom raspadu, ali će se već nečega sjetiti.

Baza Islamske Države u BiH je nedirnuta. Financijske i logističke centre u Švicarskoj i Austriji nisu dirnuli ni Amerika niti njihove vlade. Tamo nema terorističkih napada. Sve je kako treba. Ima se, može se. U Iranu, jednoj od brana Islamske Države, uvezena je plišana revolucija. Opet uspjeh. Ima mrtvih i ranjenih, dušu dalo za intervenciju svjetskog policajca i konačni obračun sa šijitizmom. Teško da će uspjeti, imao je Iran i težih iskušenja, ali im zasad dobro ide.

A u dragom nam Berlinu, veliki šerijatski uspjeh. Na dočeku Nove su uspostavljene sigurne zone za žene. Tu su postojale manje šanse da će ih došljaci silovati. Da se zna mjesto za žene i za muškarce. Kao na plažama u Čečeniji. S tim što je Remzi Kadirov uveo posebne plaže za muškarce i posebne za žene po tradiciji, volji i želji vlastitog naroda a ne nekih pridošlih uz američku i njemačku pomoć...