Podijeli članak

Jean-Claude Juncker, djedica i predsjednik Europske komisije, prvo je pijano teturao prema plavom stepeniku. Skaline nisu bile previsoke za starog čovjeka poput Junckera, ali su nadmašivale mogućnosti stare pijandure. Kolege, dobro plaćeni besposličari poput njega samoga, pogurali su ga na putu prema njemu tada još dalekom odredištu na bini ispred koje je upriličena čudna performansa. 

Kako god, nekako se uspeo na plavu uzvisinu visine kojih metar-metar i dvadeset i ugledao lijepu djevojku kako leti. Bila je sva u bijelom, a Emanuel Macron, predsjednik Francuske (Ne De Gaulove nego ove gay Francuske), prišao je i prijateljski ga poljubio u pijani stari obraz. Pritom je pijani djedica skoro izgubio oslonac i ravnotežu te je do kraja videa nije povratio. Ostao je na starim nogama njišući se poput čimpanze okrenut prema plavoj vertikalnoj pozadini, pošto je njegov pijani mozak shvatio da se tu nešto događa. Dok su pijanca pridržavali ispod ruke, ispred njih je letjelo lijepo djevojče. Letjelo je, vjerojatno vezano nevidljivim silikonskim nitima, po plavetnilu i bjelilu, okretala se i mahala nogama i rukama. 

Pijanac to očito nije vidio jer nije pomicao sijedu glavu prema djevojci. Tek polovina ljudi na bini ju je primijetila, ili barem okrenula oči prema njoj. Dvojica su ustrajno pridržavala starog pijanca. Na binu se tada popela Angela Merkel, predsjednica Njemačke, nalik na onog predratnoga gicu s kaputićem s poklopca paštete. Nešto je govorila pijanom starom Junckeru, a on je neumoljivo klecao dok su ga pridržavali.

Pri silasku su Jean-Claudea Junckera pridržavali s više strana jer je htio pasti na svaku. Grčki predsjednik mu je htio pomoći ali trojica-četvorica većih ulizica od njega su bila bliža. Kad bi se god pijanom djedici prišlo, on bi počeo padati unatrag jer je jako mali a njegovi ljubitelji su mahom viši od njega. Neki od ulizica je stalno morao biti iza njega da ne padne. Prišao je jedan mladić u odijelu, držao ga za ruku i govorio mu s puno ljubavi. Djedica se smješkao usnama i očima ispod naočala. Jedan veliki kao medvjed, čini se Rus ili Ukrajinac (prije će biti ovo drugo), pridržavao ga je u visini jetre, da na padne unatrag.

Ako mi ne vjerujete u stupanj stabilnosti Europske unije, pogledajte sami:
 

Nedavno je u Makedoniji održan referendum o promjeni imena zemlje zvane Makedonija. Pitanje je glasilo otprilike kao „Hoćete li da promijenimo ime države i uđemo u EU ili ćete da svi krepamo od nedostatka EU?“. Makedonija je blizu Bugarske pa Makedonci vide kako se živi u Bugarskoj, u EU, pa ih dvije trećine i nije izišlo na referendum. 

Vrag bi ga znao, možda su posumnjali u stabilnost EU kao ja u stabilnost Jean-Claudea Junckera. Možda su postali toliko glupi, primitivni i nazadni da su počeli vjerovati svojim rođenim očima...