Podijeli članak

“Imam masnice po tijelu, jer su me šutali po podu preko 30 sekundi. Udarali su i moju suprugu. Srećom, naletio je kućepazitelj i sa svojim velikim psom sve zaustavio”. Tako je izjavio Omer Čevra, moj pr... Hm, ne smijem reći da smo prijatelji, dobit će čo'ek još degeneka. Tako je moj dr... Hm, ni drug. Elem, mog poznanika Omera i njegovu meni nepoznatu suprugu su napali Turci. Tako piše Dnevnik.ba. 

Bljesak piše da su ga napali zbog njegova pisanja o Redžepu Tajipu Erdoganu, današnjem vlasniku Bosne i Hercegovine, zemlje koju je rahmetli Alija Izetbegović ostavio njemu, Tajipu, lično i personalno. Omera i ženu mu cipelarili su pripadnici amanetskog naroda, turskog, naroda koji sad baštini Bosnu,i to onog dijela turskog naroda nastanjenog u Sarajevu. Omer ne zna turski, ali je vjerojatno čuo „turgut – gurgut“, „ješmeš – bešmeš“, mulduk dulduk“ (česte riječi u turskim serijama i pri degeneku, nap. a.) i povremeno „mašallah“, kad bi njega ili ženu šaka ili cipela udarila u mehko tkivo. 

Menadžer hotela „Pahuljica“ o incidentu je odgovorio isto kao da su ga pitali o logorima za Srbe (katkad i Hrvate) u Sarajevu. Rekao je „ Ja sam menadžer objekta, stvarno bih vam rekao da jeste, ali nije se dogodilo. To je laž. Mogu vam reći da je to laž.“. Identičan odgovor kao na bilo kakvo spominjanje bošnjačkih ratnih zločina o kojima ovoga puta nećemo šire jer ih ni fotografije ni snimke ne mogu dokazati, kao ni Omer da su ga napali Turci.
Policija, baš kao i kod bošnjačkih ratnih zločina... Hm, policija nema pojma. Nisu joj ni javili ni prijavili. Ni odjavili. Ne znaju koji je to, da prostiš, Omer i žena mu i kakve pahuljice koga udaraju.

Ovo me podsjeti na predizbornu kampanju od prije 30-ak godina, krajem prošlog milenija. Predizborni skup socijaldemokrata, reformista, vrag bi ga znao... Južno od Mostara, u živopisnom mjestašcetu je to bilo. Nadobudni govornik je okupljenom narodu, u ovom slučaju skoro 100% muslimanskom, objašnjavao opasnosti od nacionalista, šovinista, vanjskog i unutarnjeg neprijatelja koji bi da podrije i uništi Jugoslaviju, bratstvo i jedinstvo, mrtvog Tileta (uključujući sve za što se On borio) i sve što na svijetu valja. Pričao im je o nacionalistima koji nas hoće posvađati, zatrovati narode mržnjom... Govornik, osvjedočeni komunist, bio je dirnut reakcijom publike. Stiskale su se šake, prijetilo se tim nacionalistima, škrgutalo zubima, klelo se, psovala se majka tim nacionalistima... Nije jedno oko zasuzilo tog dana, tako je dobro govornik zborio.

Jedna časna starina je, najednom, s glave skinula „micu“, poznato blagajsko pokrivalo za glavu, stisnuo je šakom da su mu prsti pobijelili i kažiprstom druge ruke priprijetio... Uzviknuo je „Ne boj se ti, druže! Nema u nas tijeh nacionalista! A ako dođe neki, ubit ćemo ga k'o Vlaha...!!!“. 

Veselin Gatalo