Podijeli članak

Mostar ove godine organizira RUN WEEKEND-a. 23./24.3. Nakon prošlogodišnjega polu maratona, organizatori su odlučili ove gdine proširiti događaj te dodati još par komponenti. Tako ove godine imamo 23.3. RUN CONFERENC, a 24.3. na rasporedu imamo HALF MARATHON, HELP OTHERS RUN i KIDS RUN priopćili su iz organizacijskog odbra.

Na konferenciji za novinare danas su se u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara nazočnima s obratili gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić, predsjednik organizacijskog odbora RUN WEEKEND Franjo Lovrić, te koordinator prof.dr.sc. Žarko Bilić.

„Mostar je dobio ono što nije imao, Mostar je dobio veliku sportsku manifestaciju što imaju svi veliki gradovi, od sveg srca se zahvaljujem ovim mladim ljudima što promoviraju svoj grad“ kazao je Šišić.

Lovrić ističe kako ove godine nije samo jedan događaj nego niz događaja koji započinju 23. ožujka održavanjem prve stručne konferencije iz oblasti trčanja na području Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvalio Sveučilištu u Mostaru što je prepoznalo ovaj projekt i podržalo ga.

„Ove godine imamo 520  prijava i prijave za polumaraton su završene“ kazao je Lovrić.

Na polu maraton dolaze poznata imena iz svijeta trčanja i trkači iz 18 država svijeta, a najveći fokus se stavlja na rekreativne trkače radi stvaranja jedne lijepe regionalne i europske priče.

Ove godine se organizira i humanitarna utrka koja je otvorena za sve građane u dužini od 4 km, a sav prihod ide za humanitarnu udrugu Mary's meals koja pomaže nezbrinutu i gladnu dijecu svijeta. Dok je za kraj ostavljena dječija utrka koja je podjeljena po uzrastima, a dječijom utrkom želi se djeci približiti važnost vježbanja.

Gradonačelnik Grada Mostara zahvalio se u svoje ime i u ime građana organizatorima na ovako društveno korisnoj organizaciji. 

„Ovaj događaj Mostaru je bitan zbog par stvari, prva od njih je razmišljanje građana o zdravom životu, druga je razvijanja sportskog duha, a treća je što je ovo događaj koji u Mostaru otvara turističku sezonu.“ kazao je Bešlić

Profesor Bilić rekao je da su ovakvi događaji jako bitni za naše zdravlje i da ih trebamo konzumirati što više. Bilić ističe da ovo nije mala stvar za Mostar jer ovdje dolaze trkači iz 18 zemalja svijeta.