Podijeli članak

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „sv. Ante – Cim“ iz Mostara u srijedu, 12. lipnja 2019. godine obilježava Proslavu svetog Ante, Dan HKUD – a „sv. Ante – Cim“, Dan Cima te Smotru folklora.

Toga dana će u Cimu biti obilježene i Lipanjske zore te Dan cimske škole.

17:15 Cim – Gorica – spomenik

18:00 Trg III. Cimske bojne – spomenik

18:30 Smrčenjaci – spomen ploča

19:00 Sveta misa u crkvi svetog Ante – Cim

20:15 Kulturno – zabavni program na školskom igralištu

*Uobičajeno gradski autobus vozi do Gorice, na Trg III. cimske bojne, Smrčenjake i do crkve svetog Ante u Cimu.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ovog kulturno – zabavnog programa.

Uz domaćine, program će obogatiti prijateljska folklorna društva, a u zabavnom dijelu večeri će nastupiti Romeo Nikolić.

HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar ima bogatu povijest. 1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.

Ne zaboravite da smo sve ove godine s Vama i uz Vas.

DOBRO NAM DOŠLI, PRIJATELJI!