Podijeli članak

Kad me majka nazvala i rekla da sve gori, nisam znao gdje da se okrenem, a kamoli koga da nazovem, govori nam Kristijan Slunjski (31), zapovjednik DVD-a Kabal nedaleko od Vrbovca.

Njemu su u četvrtak prije podne električne instalacije zapalile obiteljsku kuću. U njoj su bili njegova mama i sinovi (9 i 10). Upravo su mališani prvi vidjeli požar. Alarmirali su baku, a ona Kristijana. Do dolaska vatrogasaca požar su gasili ukućani i susjedi.

"Stigli smo spasiti samo osnovne dokumente koje smo imali u novčaniku, a odjeće nam je ostalo samo ono što sad imamo na sebi. Sve ostalo je izgorjelo", govori nam vidno šokiran i prepun tuge Kristijanov otac Nikola (62).

Kristijanovo drugo dvoje djece (7 i 8) u trenutku požara bili su s mamom Slavicom (33) te, nasreću, nisu vidjeli kako im kuću guta plamena buktinja. Osmeročlana obitelj trenutačno se smjestila kod rođaka.

"Hvala svima na pomoći. Od vatrogasaca do dobrih susjeda koji su nam velika podrška u ovakvim teškim trenucima", rekao nam je Kristijan jedva suzdržavajući suze.

Kristijanovi kolege, vatrogasci diljem Hrvatske, preko Facebook stranice pozvali su na humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći i ostalih potrepština, piše 24sata.