Podijeli članak

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić smatra da je sinoćnji poraz u prijateljskoj utakmici od Perua 0:2 dobra škola za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok reprezentativac Šime Vrsaljko misli da ne treba očajavati i da Vatreni moraju poraditi na nekim stvarima. 

Hrvatski vratar Danijel Subašić dva je puta morao po loptu u mrežu u prvom ogledu američke turneje. Pogotke za Peru postigli su Carrillo i Flores, a vatreni su priznali da to nije bilo njihovo pravo izdanje. 

"Igrali smo uspavano, loše smo ušli u susret i događale su nam se pogreške.

No, i to je dobra škola, i moramo se okrenuti idućim utakmicama, počevši s Meksikom. Moramo se pripremiti za ono što je najvažnije, a to je Svjetsko prvenstvo. Kada bude najvažnije, bit ćemo na najvišoj razini. Peruanci su igrali oštro, bili su agresivni, ali to je njihov stil.

Mi smo bili možda i malo premekani, gubili lopte gdje nije trebalo, a postigli su i sretan pogodak iz odbijanca. Očekujem da Hrvatska u budućnosti pruži više", izjavio je reprezentativni čuvar mreže. Šime Vrsaljko, desni branič vatrenih, uvjeren je kako na turniru u Rusiji neće biti propusta:

"Ne treba očajavati, bolje da se ovo dogodilo sada nego kasnije, pa da vidimo u kakvom smo stanju. Moramo poraditi na nekim stvarima i gledati pozitivno, vjerujem da ćemo biti pravi na Svjetskom prvenstvu. Praktično smo sami sebi postigli pogotke, a Peruanci su dobro izlazili u protunapade nakon naših grešaka.

No, uvijek je bolje igrati ovako jake utakmice nego pobjeđivati slabije suparnike s pet ili šest pogodaka razlike".