Podijeli članak

Tagovi

Prvi put nakon 2015. godine, hrvatska nogometna reprezentacija će opet zaigrati na Poljudu! Taj trenutak željno su iščekivali navijači reprezentacije, a i cijela Dalmacija koja je vapila za 'vatrenima'.

Stadion u Splitu rasprodan je u rekordnom roku, a igrači su presretni što se napokon vraćaju u najveći grad Dalmacije. Samu utakmicu protiv Mađara osiguravat će oko 144 policajaca kako bi sve proteklo u najboljem redu, a mjere sigurnosti su posebno rigorozne zbog afere svastika zbog čega je HNS 'popio' ogromnu kaznu od Uefe.

Sama utakmica neće biti posebna samo zbog povratka Hrvatske na Poljud, već i zbog humanitarnih razloga. Jeste li ikada poželjeli nositi dresove u kojima su igrali Modrić, Rakitić i ekipa? E, sad imate priliku. HNS se pobrinuo da sve prođe i u humanitarnom tonu pa će tako dresovi, u kojima će nastupiti hrvatski reprezentativci, završiti na aukciji, a prihod će otići u zakladu 'Vatreno srce'.

'Vatreni' su prva reprezentacija koja će staviti na aukciju sve dresove u kojima su nastupali u nekoj službenoj utakmici, a svaki reprezentativac će na svoj dres staviti i autogram, tako da će sretni korisnik dobiti i originalni, korišteni dres te potpis od igrača.
- Uvijek ste sanjali imati na zidu dres s utakmice hrvatske reprezentacije? Želite imati dres u kojem su igrali Luka Modrić, Ivan Rakitić i ostale zvijezde hrvatske reprezentacije, a pritom još donirati novac u humanitarne svrhe? Imamo savršeno rješenje za vas! Sav prihod namijenjen je zakladi Vatreno srce - objavili su na HNS-u.

Riječ je o zakladi koja su prije desetak godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, pod ravnanjem Slavena Bilića, kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske. Zaklada već godinama jako uspješno djeluje na području Lijepe naše, a prošle godine je na donatorskoj večeri, na kojoj su sudjelovali i 'vatreni', skupljeno preko 800.000 kuna.

Utakmica protiv Mađarske igra se danas od 20 i 45, a osim samog povratka Hrvatske na Poljud, susret će tako imati veliki značaj i za djecu koja su u potrebi,prenosi 24sata