Podijeli članak

Najpopularniji, ali i najproblematičniji odjevni komad definitivno su traperice.
 
Žene prvo muku muče s pronalaskom idealnog modela i broja, a s obzirom na to da mnogima to nikako ne polazi za rukom, savršene traperice često zvuče poput nekog urbanog mita. Baš zato, ako i kada ih napokon pronađu, iz njih se ne izvlače. No, baš kao i sva druga odjeća,  traperice nakon puno nošenja gube svoj oblik, zbog čega s vremenom više ne pristaju kao i kad su kupljene. 

Ipak, za njih ima još spasa i prije nego ih bacite, jer su vam odjednom postale prevelike ili vas pak stišću, isprobajte ove jednostavne trikove za njihovo sužavanje, odnosno proširivanje. Dobra je vijest da vam za njih ne treba pribor niti krojačke vještine, piše Index.hr.
 
Ako su vam traperice prevelike...

 
Operite ih u vrućoj vodi
 
Ako su vam se traperice rastegnule od nošenja, operite ih u perilici, na najvišoj temperaturi. Traper će se na visokoj temperaturi suziti, baš kao  pamuk, a u ovom bi slučaju bilo najbolje preskočiti omekšivač za rublje.
 
Ubacite ih u sušilicu
 
Nakon pranja, mokre traperice ubacite u sušilicu i namjestite ju na najvišu temperaturu. Toplina će stisnut traper i vaše će hlače izgledati kao da ste ih tek kupile. 

Ako su vam traperice preuske...

Posprejajte ih mlakom vodom i rastežite
 
Ovo je najlakši način za rastezanje traperica koje su se s vremenom smanjile. U bocu s raspršivačem ulijte mlaku vodu i pošpricajte ju duž obje nogavice, zatim rukama povlačite traperice dok se ne rastegnu. S količinom vode, baš kao i sa smjerovima rastezanja te područjima koja rastežete, budite slobodne.
 
Okupajte se u trapericama

 
Ovo možda zvuči ludo, ali zasta pali. Napunite kadu toplom vodom, kao da pripremate kupku, zatim obucite traperice i sjednite u vodu. Toplina će opustiti traper i šavove, a hlače će se prilagoditi obliku vašeg tijela. Naravno, ovo ćete očito trebati napraviti bar dan prije nego ih planirate nositi, kako bi se traperice stigle osušiti na zraku, jer će sušilica imati suprotan učinak i smanjiti ih.