Podijeli članak

Valentino (19) je u petak došao iz Njemačke gdje je od ljeta i danas se trebao vratiti. No, umjesto u autobus koji bi ga vratio na radno mjesto, otići će u hladnu zemlju, kazala nam je rođakinja obitelji Stankić, dok joj je glas drhtao, a suze se spuštale niz obraz.

Dodala je kako su se svi u naselju veselili kad je mladić otišao u Njemačku, jer je njegova obitelj skromno živjela od poljoprivrede. Ondje je u skorije vrijeme trebao otputovati i otac koji bi se na gradilištu pridružio sinu, a kod kuće bi ostala majka s drugim sinom i kćerkom srednjoškolcima.

Valentino je, nakon povratka kući, u subotu kupio polovni automobil Volkswagen Vento koji je imao kutinske registarske oznake. U trenutku nesreće, oko 1 sat iza ponoći, mladi vozač bio je s dvojicom prijatelja svega 15 kilometara od kuće. Brzina je, prema očevidu, na ravnom dijelu automobil ‘odvukla’ na lijevu stranu ceste da bi se zaustavili tek nakon udarca i rušenja zida nenastanjene kuće od kojeg se auto odbio i prevrnuo na krov. Nakon strašnog praska, koji je probudio susjede, prvi je do unesrećenih došao mještanin Josip Čeh (64).

Kuća, u kojoj nasreću nitko ne živi, ostala je doslovno bez zida

- Taman sam se spremao leći u krevet kad se čuo udarac snažan kao bomba. Izašao sam iz kuće, no tek kad je naišao jedan automobil i osvijetlio kuću preko puta moje, ugledao sam auto na krovu. Odmah sam dotrčao i čuo zapomaganje. Jedan je mladić stajao pokraj auta i ubrzo legao na tlo. Zaustavili su se još neki vozači i pokušali smo svim silama osloboditi mladića koji je zapomagao, dok treći nije davao znakove života. Donio sam pajser i još jedan komad željeza, ali nismo mogli ni kroz prtljažnik doći do unesrećenog dečka - priča nam Čeh.

Dok je jedan mladić izašao sam, drugi je ostao zarobljen i ranjen

Bjelovarski vatrogasci uspjeli su iz zdrobljenog Venta izvući mladića te su ga predali Hitnoj. Kombijima su obojicu prevezli u bjelovarsku Opću bolnicu, a prema zadnjim informacijama životi im nisu ugroženi.

Očevidom ove prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru te su utvrdili da je auto, nakon naleta na ogradu, doslovno poletio i udario u zid kuće pa prevrnuo na krov, navodi 24. sata.