Podijeli članak

Vahid Halilhodžić, bosanskohercegovački nogometni stručnjak, trener francuskog Nantesa, povukao je tužbu protiv Nogometnog saveza Japana.

Kako pišu mediji u Japanu, Halilhodžić je odustao od tužbe koju je pokrenuo u svibnju prošle godine protiv čelnika NS Japana za klevetu. Naime, u obrazloženju otkaza na konferenciji za medije istaknuto je da je smijenjen s izborničke funkcije "radi loše komunikacije s igračima".

Halilhodžić je u dogovoru s odvjetnikom obustavio tužbu, iako je svojevremeno tvrdio da su spomenutim postupkom iz NS Japana naštetili njegovom ugledu.

Popularno zvani Vaha, izbornik Japana bio je od 12. ožujka 2015. godine do smjene 9. travnja 2018. Samuraje je vodio u 38 utakmica, ostvarivši 21 pobjedu, devet remija i osam poraza, uz gol razliku 84:34.

I pored toga što se s nacionalnim timom zemlje izlazećeg sunca uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo Rusija 2018, uručen mu je otkaz. Iako nikada nije službeno potvrđeno, smijenjen je "jer je iz ekipe izostavljao nekoliko iskusnijih, do tada standardnih reprezentativaca Japana".