Podijeli članak

Neformalna grupa žena organizira Vaginine monologe, nagrađivanu predstavu temeljenu na knjizi američke aktivistice i spisateljice Eve Ensler.

Nakon 14 godina, mostarska publika ponovno ima priliku gledati monologe i to u dvije uzastopne izvedbe povodom međunarodnog Dana žena.

''Pozivamo Vas na izvedbu Vagininih monologa, u četvrtak, 7.3.2019 u 20:00 h u OKC Abrašević i u petak, 8.3.2019, u 19:00 h u Mostarski Teatar Mladih. Odrastanje u ženskom tijelu, porođaj, seksualno nasilje, samo su neke od tema spomenutih u monolozima koji slave žensko tijelo, ali i ukazuju na ženske probleme, koji su često društveni tabu'', poručili su iz neformalne grupe žena.

Monolozi su inspirirani intervjuima s više od 200 žena diljem svijeta, uključujući i žrtvama seksualnog nasilja u ratu u Bosni i Hercegovini.

Izvedba je dio Vday pokreta, koji je također prije dva tjedna obilježen One Billion Rising kampanjom i koji promovira obrazovanje o problemu nasilja nad ženama. Svi prihodi od prodaje ulaznica, donirat će se sigurnoj kući Udruženja Žena BiH Mostar.

Predložena minimalna cijena ulaznice je 5.00 km, a moguće je podržati inicijativu s većom donacijom. Podržite predstavu, koju je New York Times nazvao najboljim komadom političkog teatra u desetljeću!