Podijeli članak

Meksički političar Fernando Puron ubijen je metkom u glavu dok je pozirao za selfie sa svojim biračem nakon predizbornog sučeljavanja uoči izbora za parlament.

Ubojica mu je prišao s leđa i upucao ga u glavu te zatim pobjegao. Puron je umro na putu do bolnice. Ubojstvo se dogodilo u gradu Piedras Negras na sjeverozapadu zemlje.
 

Puron je bio bivši gradonačelnik Piedras Negrasa, a zbog svog političkog djelovanja dobivao je brojne prijetnje smrću, piše CNN.

Još 2016. godine na gradskom groblju u Piedras Negrasu osvanula je poruka upućena njemu: "Puron, za dvije godine skinut ćemo ti glavu".

Puron se borio se protiv kartela Los Zetas, najveće kriminalne organizacije koja djeluje u više od polovice zemlje. Meksičko ministarstvo obrane ovaj je kartel nazvalo "najvećim odredom smrti i organiziranog kriminala u meksičkoj povijesti".

U Meksiku u zadnjih devet mjeseci ubijeno 112 političara

"Stali smo na kraj kriminalnim aktivnostima Los Zertasa. Oslobodili smo grad koji je taj kartel prisvojio te uspostavili mir i vratili grad njegovim građanima", izjavio je Puron neposredno prije smaknuća.
 

Od rujna prošle godine, na početku izbornog procesa, u Meksiku je ubijeno 112 političara koji su se kandidirali za nadolazeće izbore.

Meksikanci će u srpnju odlučivati o novom predsjedniku i članovima parlamenta.