Podijeli članak

Na jezeru Čingi Lingi nadomak Molva u đurđevačkom traju utopio se 11-godišnji dječak iz Ćurlovca koji je, prema pričanjima očevidaca, "samo nestao ispod površine vode". Kako su nam potvrdili u koprivničko-križevačkoj policiji, nakon potrage u koju su bili uključeni i policijski ronioci, oko 21:10 pronađeno je mališanovo tijelo.

Tragedija se dogodila nešto poslije 19 sati na očigled kupača, ali i dječakove obitelji svega nekoliko metara od obale. Iako su na vapaje očajne majke odmah reagirali ostali kupači, njih 20-ak, te su se dali u potragu za školarcem, nisu mu nažalost uspjeli pomoći.

Je li dječaku pozlilo na najtopliji dan u godini ili je u pitanju nešto drugo što ga je "odvuklo" pod vodu, nije poznato.

"Nevjerojatno da se takva tragedija dogodila kraj svih nas prisutnih na jezeru. Kad smo registrirali da jedan dječak viče da mu se brat utapa, više ga nije bilo na vidiku. Muški su počeli roniti, dva puta sam i ja zaronila, ali nisam neki vrhunski plivač, a pod vodom je mulj i sve mutno. U plićaku gdje smo se kupali je naglo dubina, a jadni dječak je ronio s maskom i nije više izronio", prepričala je tragične trenutke na jezeru svjedokinja M.K., piše Jutarnji list