Podijeli članak

Njemački sud osudio je na doživotni zatvor 33-godišnjeg čuvara u izbjegličkom centru za registraciju u Berlinu zbog silovanja i ubojstva dvojice dječaka...

Njemački sud osudio je na doživotni zatvor 33-godišnjeg čuvara u izbjegličkom centru za registraciju u Berlinu zbog silovanja i ubojstva dvojice dječaka, prenosi u utorak dpa.

Silvio S., čije puno ime se ne navodi zbog zakona o privatnosti, oteo je u listopadu prošle godine u blizini registracijskog centra Lageso, u sjevernom Berlinu, 4-godišnjeg Mohameda iz BiH čija je obitelj stigla u Njemačku 2014. i zatražila azil. Nakon nestanka dječaka policija se digla na noge i pronašla ga mrtvog u automobilu okrivljenika. Nakon što ga je silovao, Silvio S. je dječaka zadavio remenom.

Nekoliko mjeseci ranije je s igrališta u Potsdamu oteo 6-godišnjeg njemačkog dječaka Eliasa. Nakon seksualnog iživljavanja, ubio ga je i zakopao u jednom vrtu.

Na izricanju presude Mohamedova majka je u stanju šoka ustala i krenula prema osuđeniku, ali su je zaustavili pravosudni policajci i izveli iz sudnice. Doživotni zatvor u Njemačkoj podrazumijeva vremenski neodređenu vremensku kaznu koja mora biti duga najmanje 15 godina. Zbog "posebno strašnog" zločina, Silviju S. će biti teško ishoditi puštanje iz zatvora zbog dobrog ponašanja.