Podijeli članak

Košarkaši mostarskog SKK Student večeras su uvjerljivo poraženi na gostovanju u Grudama od domaćeg tima HKK Grude rezultatom 97:81 (25:24, 26:20, 23:21, 23:16).

AU: B.B.

U izrazito učinkovitoj utakmici presudna je bila loša obrana mostarskog tima koji je i u večerašnjoj utakmici nastupio bez najboljeg košarkaša Daniela Zovke koji se nedavno ozlijedio. Student je dobro otvorio utakmicu, pratio ritam domaćina i dok je napad funkcionirao i mostarski tim je dobro stajao u ovom meču. Već u drugom periodu poroznost u obrambenoj igri došla je na naplatu, pa su Grude na poluvrijeme otišle sa 7 poena viška (51-44). 

Slična igra nastvila se i u 3/4. Košarkaši Studenta su se držali, no nikako nisu mogli izaći iz deficita od oko desetak poena minusa, da bi početkom zadnjeg perioda pobjednik bio riješen. Grude su 4/4 otvorile serijom 11-0, otišle na +20 i u tom trenutku je bilo teško očekivati da Student može nešto više napraviti u ovoj utakmici. 

Tim Igora Jelića na kraju je slavio s +16 i zaustavio seriju nepobjedivosti Studenta u drugom dijelu prvenstva. Tri igrača Gruda uspjela su u ovoj utakmici ubaciti čak 79 poena. Nikola i Marko Andrijanić zabili su 28, odnosno 22 poena, dok je 29 dodao David Mikulić. Kod Studenta je odličnu partiju pružio Dario Obradović s 29 koševa, a Marko Prskalo i Ivo Mikulić dodali su 17, odnosno 12 koševa za poraženi tim.