Podijeli članak

Nogometaši Zrinjskog porazom su otvorili novu sezonu. Plemići su u prvom susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka s 1:0 poraženi na gostovanju kod Spartaka u Trnavi.

Utakmica između Spartaka i Zrinjskog igrana je u srijedu u 18 sati pred praznim tribinama City Arene  Stadiona Antona Malatinskeho. Dva sata kasnije započeo je susret polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem je Hrvatska nakon produžetaka s 2:1 pobijedila Englesku i plasirala se u finale.

Za nogometaše Zrinjskog upravo je utakmica sa Spartakom imala važnost kao susret na najvećem svjetskom natjecanju. Možda će mnogi ovu usporedbu smatrati pretjeranom, ali ona sigurno ima duboke temelje u onome  što bi prolaz u sljedeći krug Lige prvaka donio mostarskom klubu.

Zrinjskom bi uspjeh protiv slovačkog prvaka osigurao nova novčana sredstva od UEFA-e, te mogućnost da u susretima protiv Legije priredi iznenađenje i napravi povijesni rezultat.

No, nakon slabog izdanja prvaka Bosne i Hercegovine na prekrasnom nogometnom zdanju u Trnavi  izgledi za europski iskorak su znatno umanjeni. Prije utakmice trener Miše je ponavljao kako su izgledi za prolaz dalje 50:50, a sada su oni po našim procjenama 70:30 u korist Spartak Trnave.

Dojam je kako psihološka priprema za utakmicu u Slovačkoj nije dobro odrađena, a u susretima protivnika slične kvalitete presudila je veća želja Spartaka za pobjedom. Nogometaši Zrinjskog napravili su previše grešaka, čiji broj u uzvratu moraju drastično smanjiti ako žele ugledati drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nije sve bilo tako loše za ekipu trenera Ante Miše u Trnavi. Treba pohvaliti kvalitetno izdanje Aćimovića u napadu,Brkića na golu, te malo bolje od ostalih Jakovljevića i Galića u zadnjoj liniji.

No, u uzvratu Zrinjski očekuje puno teži zadatak nego u Slovačkoj, jer je za očekivati obrambenu formaciju Spartaka u Mostaru. Zrinjski kvalitetu ima, te uz hrabru i borbenu igru može prvi put u povijesti proći prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Pomalo kritički tekst ima za cilj podići razinu svijesti kod svih u klubu o važnosti utakmica sa Spartakom u Trnavu. U prošlu srijedu neki toga kao da nisu svjesni. Još jednom ponavljamo za navijače Zrinjskog utakmice protiv slovačkog prvaka su velike i važne kao najveće svjetsko natjecanje.

Cilj kritike je uvijek motivirati kritiziranog da se popravi, pruži najbolje od sebe. Stoga se nadamo da će ova kritika imati svoju svrhu i motivirati Zrinjski za dobru igru protiv Spartak Trnave u Mostaru, i plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.