Podijeli članak

U organizaciji Gospodarske Komore Grada Mostara, danas je u Mostaru održana akcija čišćenja grada, pod nazivom "Hoću čišći Mostar". Ni obilne padavine koje su posljednjih dana pogodile grad na Neretvi, nisu spriječile više od dvije stotine Mostaraca da se danas odazovu na akciju čišćenja kako bi dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. 

"U akciji su sudjelovale članice Gospodarske Komore zajedno sa svojim djelatnicima, studenti Univerziteta Džemal Bijedić, kao i studenti Sveučilišta u Mostaru, učenici United World Collegea Mostar, kao i učenici osnovnih i srednjih škola te brojni volonteri", ističu organizatori.

Akcija čišćenja održana je na dvije lokacije istovremeno, koje su ocijenjene kao najkritičnije točke po pitanju otpada u Mostaru, a to su naselje Bijeli brijeg (iznad Gradskog stadiona) te Kampus Univerziteta Džemal Bijedić. 

Cilj akcije, kako je naglašeno je bio ukazati na dugogodišnju problematiku s kojom se građani Mostara svakodnevno susreću te svojevrsni apel gradskim strukturama da se konačno aktiviraju i organiziraju sustav koji će biti funkcionalan po pitanju upravljanja otpadom.

"Unatoč tome što je u Gradu aktivno pet gradskih komunalnih poduzeća, svjedoci smo
nagomilavanja velikih količina smeća i prljavštine koje dovode do izbijanja i širenja brojnih zaraza, kao i nesnosnog smrada u pojedinim dijelovima grada", naglašavaju organizatori akcije u Mostaru.

Mostarci su, kako naglašavaju iz organizacijskog odbora, još jednom pokazali da je ovo problem svih građana te su kao ujedinjeni građani dali svoj doprinos kako bi učinili svoj grad ljepšom i čišćom sredinom. 

"Nadamo se kako će ova akcija probuditi svijest kako građana, tako gradskih struktura te da će Mostar ponovno nositi titulu najčišćeg i najljepšeg grada u Bosni i Hercegovini",poručuju organizatori nakon današnje akcije čišćenja u Mostaru.