Podijeli članak


Prošlog vikenda (28. i 29.5.), u Sarajevu je održan 2. Ženski sajam, te je u i ispred Sarajevo City Centra (SCC-a) sve bilo u znaku dama. Tijekom dva dana trajanja jedinog sajma posvećenog ženama brojne posjetiteljice, ali i posjetitelji,  uživali su u prezentacijama oko 40 izlagača, poklonima i iznenađenjima, korisnim savjetima i jedinstvenim sajamskim popustima. Predstavljeni su proizvodi i usluge u domenu zdravlja, modne industrije, zdrave prehrane, fizičke aktivnosti, kozmetike, doma, karijere, putovanja, itd.

Sa željom da razbije predrasude Ženski sajam je upriličio neobično otvaranje na kojem su poznati bh. muškarci kuhali pod sloganom „Muškarci kuhaju najbolje“, a posjetiteljice degustirale njihove delicije. Tako su pravi show za dame napravili Enis Bešlagić, Damir Mašić, kapetan Želje Aleksandar Kosorić, Faruk Čaluk, ekipa hit predstave dame biraju, Mahir Sulejmanović, Fikret Hodžić, baletan ansambla Narodnog pozorišta Boris Vidaković, ekipa Antene Sarajevo Alen Altoka i Ademir Jakubović i mnogi drugi. 

Festivalski dio sajma nastavljen je na pozornici SCC-a uz nastupe domaćih izvođača, mladih talenata iz Basics škole pjevanja, revije međunarodnih brendova, ali i predstavljanje kolekcija domaćih dizajnerica iz Udruženja Modiko. Publika je zahvaljujući prijateljima i partnerima sajma imala priliku sudjelovati u brojnim nagradnim igrama na pozornici i vrijednim poklonima. Slaveći poseban i važan odnos za svaku damu, žensko prijateljstvo, Ženski sajam i Sol Azur su po završetku druženja dodijelili  jednom paru prijateljica zajedničko putovanje.

Sajam je protekao u znaku zdravlja i prevencije bolesti, te promocije tjelesne aktivnosti i zdravog života, pa su posjetitelji imali priliku na posebnim uređajima testirati vlastitu tjelesnu kondiciju, omjer masnoća i mišića, kao i kompletno stanje organizma uz pomoć biorezonantne dijagnostike. Samo na štandu za biorezonancu prodefiliralo je oko 150 posjetitelja, ispitavši vlastito zdravstveno stanje uz savjete stručnjaka kako prevenirati potencijalna oboljenja i poboljšati kvalitetu  života. Nakon uspješno završenog  2. Ženskog sajma,  organizatori najavljuju druženje i za slijedeću godinu.