Podijeli članak

U Aluminiju je prošloga tjedna provedena 51. redovita akcija darivanja krvi, a spasonosnu je životnu tekućinu darovalo 34-oro djelatnika mostarske tvornice.

Nositeljima te hvale vrijedne aktivnosti tradicionalno su bili Društvo darivatelja krvi Aluminija i Odjel transfuziologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

U istomu su razdoblju u Hercegovačkomu divu organizirana dva studijska posjeta, te je gotovo 30 studenata Kemije i Znanosti o okolišu s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru, u pratnji prof. dr. Antonije Višekruna, obišlo tvornički Laboratorij, potom Skladište opasnoga otpada, bio-disk i separator-flotator.

Njihovih petnaestak kolega, polaznika projekta Predstavi se / Zaposli se koji udruga Moj grad provodi uz potporu Zavoda za zapošljavanje FBiH, također su se upoznali s radom Aluminijeva Laboratorija, nakon kojega su prošli i pogonskim halama Anoda, Elektrolize i Ljevaonice.

Domaćinima dvjema studentskim skupinama bili su Aluminijevi djelatnici: Mirko Anđelopolj, Miljenko Buhač, Josip Kožul, Snježana Marić, Tatjana Maslać i Vedran Rajič.

Aluminij Mostar