Podijeli članak

Četrdesetdevetogodišnjak iz Banja Luke čiji su inicijali S. P. utopio se na kupalištu “Zmajevac” kod Čelinca, rečeno je u Centru javne sigurnosti Banja Luka.

Glasnogovornica Centra Marija Markanović rekla je da je S. P. jučer oko 18 sati uskočio u rijeku Vrbanju nakon čega nije isplivao iz vode. Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Srpske su isto večer oko 21.10 sati iz korita rijeke Vrbanje izvukli nastradalog.

Očevid su izvršili pripadnici policije uz prisustvo dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Čelinac, koji je konstatirao da je smrt nastupila uslijed prestanka rada srca i da nema elemenata kaznenog djela. O svim činjenicama upoznat je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka.

Markanovićeva je podsjetila da je u subotu, 9. srpnja, u mjestu Karanovac kod Banja Luke sedamdesetsedmogodišnjak iz Banja Luke čiji su inicijali M. Z. ušao u rijeku Vrbas i izgubio kontrolu, nakon čega je došlo do utapanja. Tijekom očevida utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela i da se radi o prirodnoj smrti.

Iz Centra javne sigurnosti apeliraju da građani u ovim toplim danima vode računa o vanjskoj i temperaturi organizma da ne bi dolazilo do teških posljedica, prenosi Dnevni list.