Podijeli članak

U povodu 23. rujna - Dana hrvatskih branitelja općine Livno, u subotu je održana svečanost na kojoj su uručeni ključevi 15 stanova obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, a koje su dobile rješenje za stan u zgradi za branitelje u Livnu, priopćeno je u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i svim nazočnim obratili su se predsjednik županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Frano Čačija i pomoćnica direktorice Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a za stambeno zbrinjavanje Neda Radoš.

- Ovaj je čin samo jedan mali dio zahvalnosti koju dugujemo poginulim braniteljima koji su dali najvrjednije što su imali, svoje živote. Neka nam uvijek bude na srcu i u mislima žrtva koju su podnijeli za slobodu svog naroda - kazala je Radoš.

Ključeve stanova uručio je predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić.

- Dodjelom današnjih stanova, svim obiteljima poginulih hrvatskih branitelja općine Livno na prvoj crti bojišnice, riješili smo njihovo pravo na stambeno zbrinjavanje koje im po zakonu pripada. Preostalih 13 stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno - istaknuo je Jozić.

Poručio je kako završetkom ove zgrade ne prestaje obveza ove, a ni buduće vlade da se brine za hrvatske branitelje.

Molitvu pred zgradom predvodio je livanjski župnik fra Vinko Sičaja koji je i blagoslovio stanove.

Prije dodjele ključeva u Župnoj crkvi u Livnu livanjski župnik predvodio je misno slavlje kojem je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik palim braniteljima.

Vijence su položili predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić s ministrima u Vladi Ivicom Brešićem, Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, gradonačelnik Livna Luka Čelan, te članovi braniteljskih udruga.