Podijeli članak

Na Facebook grupi "I to je Zagreb" nedavno se pojavila objava koja je zgrozila mnoge. U njoj se potencijalne iznajmljivače stanova upozorava na podstanarku koja je iza sebe ostavila dugove, ali i stan u strašnom neredu, piše Index.hr.

Uz fotografije stana u stanju u kojem ga nitko ne bi poželio naći, rođakinja vlasnika koji žele ostati anonimni upozorava da djevojka na početku djeluje jako ljubazno i od povjerenja, ali se kasnije ispostavlja da nema ni osnove higijene i poštovanja prema tuđem vlasništvu.

"Pazite se... Traži stan u najam za sebe i svoja dva psa na području Zagreba. Ne plaća, uništava stanove. Laže (na početku da joj je hitno useliti se, vjerojatno ju je netko izbacio iz prijašnjeg stana), manipulira, iskorištava i traži izlike da ne dođete u stan dok je tamo.

Ovaj stan je kao poklon dobio kakice po cijelome stanu, smrad koji se osjeti od ulaska u samu zgradu, uništen namještaj, uništen zid i parket, neplaćane režije i slično. Potpuno je uništen cijeli stan meni bliske osobe, i ne znam kako da opišem ljutnju koju osjećam... Podijelite, možda spasite svoje bližnje od ovakvih ljudi
", stoji u objavi koja je podijeljena preko 550 puta.

Ispod objave razvila se prava rasprava u komentarima, a neki su se zapitali treba li ovoj "podstanarki iz pakla" i psihijatrijska pomoć.

"Kak netko može živjet u takvim uvjetima? Odvratno", bio je jedan od komentara.

"Baš tako! Baš me razljute ovakve stvari, ali ovo nije zbog pasa. 7 kutija cigareta, pljesniva pizza... Pa to tjedan dana nije ništa bačeno u smeće. Iskreno, i pasa mi je žao. Ni oni ne žele kakati tamo gdje žive", odgovorio je netko.

Ljubitelji životinja složili su se da ovo definitivno nisu uvjeti u kojima bi pas trebao živjeti, a mnogi su vlasnici pasa ukazali na to da upravo zbog takvih ljudi najmodavci često imaju zazor od iznajmljivanja stanova osobama koje imaju pse.

U daljnjoj raspravi se otkrilo da ova žena ne drži samo pse u takvim uvjetima, već da ima i dijete.

"Igrom slučaja znam ženu. Žešća psihijatrija je. Ima pit bulla i još jednog psa. Prije je imala dva pita bulla i jednog je stalno ostavljala vani zavezanog za drvo. Jednom sam ga ja našla i nije bio cipiran i kad sam shvatila da je žena žešća psihijatrija i da joj namjere sa psom nisu dobre, nisam ga htjela vratiti, ali ona se pojavila s još nekom prijateljicom narkomankom i prijetila mi, pa sam psa morala predati. I za mjesec dana sam saznala da je pas mrtav. Što je najgore od svega, ona je držala dijete u svemu ovome. Nadam se da ćete je prijaviti", predložila je jedna od komentatorica.