Podijeli članak

Plesni klub Zrinjski poziva sve zainteresirane da se pridruže velikoj obitelji ovoga kluba, koji je kroz proteklih 10 godina prisutnosti na mostarskoj plesnoj sceni ostavio dubok trag u kulturnom životu grada Mostara. 

Za sve zainteresirane, upisi kreću od ponedjeljka, 2. 9. 2019., svakim radnim danom od 18 - 20 sati u prostorijama kluba (Blajburških žrtava 23c, Mostar). Za sve nove članove, starosti do 7 godina, članarina za deveti mjesec je besplatna.
 

Desetljeće na sceni

Ove godine ŠPK Zrinjski obilježava 10 godina rada. Od samog početka članovi su sudjelovali na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima te plesnim festivalima, gostovali na koncertima zabavne i klasične glazbe, podupirući mlade umjetnike te ostvarili suradnju s različitim udrugama trudeći se kroz ples podizati svijest građana o različitim društvenim problemima i pružiti podršku osobama koje se nose s određenim poteškoćama.

Klub je ponosni član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, koji uz zdrav natjecateljski duh omogućava da se razvijaju i rastu te kao jedini mostarski klub član saveza budu dio bosanskohercegovačke, a time i svjetske plesne obitelji. Plesači se pripremaju prema IDO pravilima (International Dance Organization), odnosno pomno razrađenom standardu prilagođenom psihofizičkoj i kronološkoj dobi plesača koji je propisan od strane Svjetskog plesnog saveza.

Mnogobrojni uspjesi

Športski plesni klub Zrinjski nudi mogućnost rekreativnog i profesionalnog bavljenja plesom (Show Dance, Jazz Dance, Klasični balet, Moderni Balet) te grupne i privatne fitness treninge (Kettlebell trening, Funkcionalni trening, Hard Body). 

Članovi redovito sudjeluju na plesnim natjecanjima, unutar granica BiH i u inozemstvu, odakle se vraćaju s brojnim medaljama i priznanjima kao i osvojenim kotizacijama te pravom izlaska na velika natjecanja.

Na Izboru sportaša Grada Mostara za 2016. godinu, članovi ŠPK Zrinjskog dobili su priznanje za najuspješnije sportske rezultate postignute u toj godini, poručili su iz ovog kluba.