Podijeli članak

Poznati bh. novinar Mladen Marić umro je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saznaje Radiosarajevo.ba od izvora bliskih obitelji.

Marić je u bolnicu primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu. Činilo se da bi se mogao oporaviti, organizam ipak nije izdržao i Marić je preminuo.

"Posljednih sedam dana u bolnici stvarno se loše osjećao, ali jučer i prekjučer bio je bolji. Probudila se nada, ali nažalost Mladen nije uspio. U šoku smo", kazao je prijatelj blizak obitelji Marić.

Mladen Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ipak ostati obilježen po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele", u kojoj je, na sebi svojstven način, pružao informacije o najvažnijim događanjima u svijetu, ne libeći se iznijeti i svoj stav o događajima, ljudima i pojavama.

Informacija o datumu sahrane Mladena Marića bit će objavljena naknadno.

Marić je dobitnik brojnih priznanja, a jedno od njih je Novinar godine po izboru Uduženja novinara Bosne i Hercegovine u 2015. godini.