Podijeli članak

Danas je u Zenici počela prodaja ulaznica za utakmicu Bosne i Hercegovine i Belgije, a dio karata koji se našao u prodaji 'planuo' je u rekordnom roku.

U akciji su bili i tapkaroši, koji su ulaznice za utakmicu kupili s ciljem da ih preprodaju po neusporedivo većoj cijeni. I nije to neko čudo, niti novina - To je u BiH, ali i svugdje u svijetu veoma česta pojava, a još uvijek nije pronađen način da se preprodavačima stane u kraj jednom za sva vremena, prenosi SportSport.ba.

Cijene ulaznica za BiH - Belgija variraju od 20 do 40 KM u ovisnosti od tribine, ali se na internetu već mogu naći po neusporedivo većim cijenama.

Tako se na najpopularnijoj bh. stranici za internet prodaju Olx.ba već nalaze ulaznice za južnu tribinu koje koštaju 350 KM (cijena u redovnoj prodaji iznosi 20 KM), dok pojedini preprodavači kartu za sjevernu tribinu prodaju i za nevjerojatnih 500 KM (30 KM). Tu je još na desetine oglasa, gdje se ulaznice prodaju po nešto nižim cijenama (100-200 KM).

S obzirom na to da se utakmica na Grbavici igra za manje od dva tjedna, postavlja se pitanje što tek možemo očekivati na dan utakmice 7. listopada.