Podijeli članak

Policija Srednjobosanske županije uhitila je četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, priopćeno je iz MUP-a. Kako prenosi Faktor, obavljeni su pretresi na tri lokacije u Travniku i jednoj u Gornjem Vakufu/Uskoplju, te su pronađeni marihuana, kokain i speed, a zbog ovih kaznenih djela uhićeni su Edina H. (24), Mevludin S. (43) i Sead D. (38) iz Travnika, te Zahid S. (27) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

– Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres vozila marke VW Cady, koje koristi E. H., rođena 1994. godine iz Travnika. Prilikom pretresa vozila kao i navedene osobe pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i kokain. Aktivnosti su nastavljene u suradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku MUP-a, kojom prilikom je na adresi Poturmahala, općina Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Travniku izvršen pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi M. S. rođen 1975. godine. Tijekom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, priopćeno je iz MUP-a. Zanimljivo je da je uhićenje dilera Seada D. uslijedilo nakon što je rasvijetljena krađa novca, točnije dnevnog utrška ugostiteljskog objekta na Babanovcu, na Vlašiću. Radeći na rasvjetljavanju te krađe policajci PS Travnik došli su do saznanja da su počinitelji ovog djela A. S. (32) i Š. N. (29), oba iz Zenice. Ukradeni novac koristili su upravo kako bi kupili drogu od Seada D. Prilikom pretresa policija je kod njega našla određenu količinu speeda, prenosi Faktor

– U okviru navedene opsežne akcije, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, Policijske postaje Bugojno i Policijske postaje Gornji Vakuf su na osnovu Naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće u mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, koju koristi Z. S. rođen 1991. godine. Prilikom pretresa pronađena je praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga speed, navedeno je u priopćenju MUP-a. Glasnogovornik MUP-a Hasan Hodžić kazao je da se, u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom, protiv uhićenih osoba poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

– Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak kontinuirane borbe protiv kaznenih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga, koja ima za cilj suzbijanje i sprečavanje ove društveno opasne pojave, kazao je Hodžić.