Podijeli članak

Policija u Splitu provela je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, od kojih je jedna osoba policijski, a jedna carinski službenik, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Radi se o 41-godišnjaku i 42-godišnjaku, oba hrvatska državljanina te 47-godišnjaku i 34-godišnjaku, dvojnim državljanima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su se spomenute osobe od 27. studenog prošle godine do 27. veljače ove godine, na području Dubrovačko - neretvanske županije i grada Zagreba, po prethodnom planu i dogovoru povezale u zajedničko djelovanje s točno određenim zaduženjima i ulogama, u nakani pribavljanja nepripadajuće materijalne koristi, odnosno radi kupovine i prevoza velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine i njihove prodaje na ilegalnim tržištima Republike Hrvatske.

Sveukupno 4.500 šteka cigareta

Na navedeni način su na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 90 pakovanja po 50 šteka (sveukupno 4.500 šteka) cigareta koje nisu bile propisno označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske i na koje nisu platili carinska i druga davanja.