Podijeli članak

Jovana Čolić uhićena je zbog sumnje da je u Kazneno popravnom zavodu Banja Luka na Tunjicama, pokušala prokrijumčariti kokain svom bratu Marku Čoliću Rodi, koji je optužen da je pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, javlja Srpskainfo.

Prema našim saznanjima droga je otkrivena kada su zatvorski čuvari pregledali odjeću koju je ona donijela bratu. Izvor uključen u istragu ispričao je da se Jovana branila da nije znala da se droga nalazi u odjeći.

Ona je drogu pokušala prokrijumčariti svom bratu, Marku Čoliću koji je optužen da je sa Nedjeljkom Dukićem pokušao ubiti novinara Vladimira Kovačevića, kada su ga metalnim palicama brutalno pretukli ispred njegove zgrade u Banja Luci.

Naša saznanja potvrdili su i u Policijskoj upravi Banja Luka.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović rekla je za Srpskainfo da su oni u siječnju postupili po prijavi službenika ustanove zatvorenog tipa.

"Oni su prijavili da su prilikom pregleda osobe uočili i oduzeli materiju koja podsjeća na kokain. PU Banja Luka 25. veljače je, nakon prikupljenih dokaza, podnijela izvještaj protiv J. Č. zbog sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", rekla je Markanovićeva.

Prema našim saznanjima Jovana je početkom siječnja došla u posjet bratu u zatvor i tom prilikom mu donijela odjeću.

"Prilikom pregleda odjeće u malom džepu na hlačama, zatvorski čuvari pronašli su malu PVC vrećicu i odmah su posumnjali da je riječ o drogi kokain. Njihove sumnje su i potvrđene nakon što je analiziran sadržaj vrećice", pojasnio je izvor Srpskainfo.

On dodaje da su zatvorski čuvari odmah obavijestili policiju o drogi koju su pronašli kod Jovane Čolić.

"Policija je zatim ispitala Jovanu Čolić, ali se ona tijekom saslušanja branila i tvrdila da nije znala da se u džepu hlača nalazila droga. Ona je inspektorima izjavila da ju je brat nazvao iz zatvora i rekao da mu donese dvoje hlača i kožnu jaknu", istaknula je ona.

Ispričala je da je ona tu odjeću samo uzela i odnijela u zatvor, međutim inspektori nisu povjerovali u njenu priču, pa je protiv nje podnesen izvještaj tužiteljstvu. 

Podsjetimo, u Okružnom sudu u Banja Luci u tijeku je suđenje Marku Čoliću optuženom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića. On je s još jednom osobom u kolovozu prošle godine Kovačevića sačekao i brutalno pretukao metalnim palicama. Poslije napada Čolić je uhićen, a za Dukićem je raspisana međunarodna tjeralica. 

Izvor iz Ministarstva pravde RS pojasnio je kako je Jovana Čolić zajedno sa stvarima koje je donijela taj dan pregledana u posebnoj prostoriji u KPZ Banja Luka, gdje se kontroliraju svi koji dolaze u posjetu.

"Tom prilikom korišteni su suvremeni skeneri uz pomoć kojih je otkrivena sumnjiva materija, koja je zatim dostavljena tužiteljstvu i sudu na vještačenje", rekao je on.