Podijeli članak

Dvadesetšestogodišnjak iz Tešnja M.H. uhićen je nekoliko sati nakon što je u naselju Jelah vozilom udario 63-godišnjeg pješaka K.M. i pobjegao s mjesta nesreće.
Kako je priopćeno iz MUP-a ZDŽ, nesreća se dogodila u nedjelju oko 17 sati. Prema prvim informacijama nepoznati vozač udario je vozilom pješaka koji je zadobio teške tjelesne povrede i pobjegao. Pješak je prebačen u Županijsku bolnicu Zenica gdje je utvrđeno da nije životno ugrožen.

Očevidom je utvrđeno da se vozač kretao lokalnim putem iz pravca Rosulja u pravcu Jelaha, na lokalitetu Poslovne zone "Glinište II", a pješak desnom ivicom kolovoza u pravcu Jelaha. Nakon što je udario pješaka, vozač je pobjegao, a povrijeđeni ostao ležati na cesti.

Druga ekipa je usporedo radila na identifikaciji vozača i vozila. Došli su do određenih operativnih saznanja koja su ih dovela do vozila Rover sive boje u mjestu Rosulje, sa oštećenjima na prednjoj i bočnoj strani vozila. Utvrđeno je da vozilo koristi 26-godišnji M.H. iz Tešnja, a da registarske tablice ne pripadaju ovom vozilu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u nezgodi iz krivičnog zakona FBiH, M.H. je uhapšen i zadržan u Policijskoj stanici Tešanj. Od njega su uzeti uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo da li je bilo alkohola u organizmu,piše Klix