Podijeli članak

Tagovi

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a radi rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnog djela - udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelima - razbojništvo i teška krađa, slobode lišili osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988.).

Radi se osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

M. B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru s drugim osobama 17. rujna 2013. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo (p.m.v.) kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I. B.

Osumnjičeni M. B. je vlasniku zlatare  I. B. nanio tjelesne ozljede pištoljem u predjelu glave, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena suma novca, nakon čega je pobjegao.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru pripadnici FUP-a izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkih motornih vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskog  tužiteljstva HNŽ-a, priopćeno je iz FUP-a.