Podijeli članak

Zagrebačka policija uhitila je mladića za kojeg sumnja da je na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, početkom mjeseca, nacrtao srp i čekić.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da je 5. siječnja 2019. godine oko 23,55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje kojeg je donio sa sobom, na postolju spomenika „Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik“ nacrtao grafit i otišao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu", objavili su iz policije.